asked Jan 13 at 11:11 by jibboombee (13)

when i keep working like add a track and stuff, this happened anyone know how to fix this sound plz tell me i really need help

here vid for explain https://www.youtube.com/watch?v=LCt4N79n_F0&feature=youtu.be

Thank you (Sorry for my poor English T_T)

Are you using an audio interface? Or just the integrated audio that comes with the computer? An audio interface with ASIO driver will help alot.

But you only have 4GB ram. This is probably not enough. I usually tell people you need at least 16GB. When I look at my system resource manager I can see bitwig is using 1.3 GB for just the audio engine. Every plugin requires more ram - some more than others. Win 7 os is probably using most of your 4GB which doesnt leave much for anything else. This means your system will be too slow for realtime applications like audio because it is constantly swapping things around in ram.

You can try going to bitwig settings and in the plugins section try setting the plugin host to "only as bit-bridge" so it uses less ram.

But my guess is you need to get a basic audio interface and at least 8GB ram (but I suggest 16GB would be better).

link

answered Jan 13 at 16:07 by djx (197)

i already did select the "Only as bit-bridge" but it's still glitch for me :(

  — (Jan 15 at 07:48) jibboombee

Have a look at the DSP performance indicator (the blue square with the blue bar graph on the left side of the tempo at the top of the screen). In your vid that bar is very close to the maximum. This is why you are getting glitches in your playback. You can try going to settings and setting a larger buffer size, but there are many factors that you need to check, like audio interface drivers and how many plugins you are using and how much resources those plugins are requiring.

Maybe tell us the specs of your system so we can advise further.

link

answered Jan 13 at 14:42 by djx (197)

alt text

here

link

answered Jan 13 at 15:25 by jibboombee (13)

i don't have audio interface so yehh man, i use integrated audio i wish i can buy one cuz i don't have money ;-;

thanks man! :D

link

answered Jan 13 at 17:52 by jibboombee (13)

This is not a technical problem but the copy protection that becomes active if you use a pirated version.

link

answered Jan 15 at 16:39 by dom ♦♦ (2.0k)

edited Jan 15 at 16:39

ahhhh.. my bad

i'm so sorry, i will buy this DAW when i have money i just love this DAW ;-;

thank you so much( )

  — (Jan 24 at 10:18) jibboombee

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×29
×27
×24

Asked: Jan 13 at 11:11

Seen: 370 times

Last updated: Jan 24 at 10:18