asked Mar 25 '14 at 21:49 by WarriorBob (61)

edited Mar 25 '14 at 21:49

I've got a Korg nanoKontrol 1 that Bitwig Studio will recognize, but doesn't seem to respond to.

In MIDI Preferences, this controller will show up when I click "Detect available controllers" but it does not seem to work beyond that. None of the behaviors described in its help page occur, and if I right-click a parameter and choose "Learn Controller Assignment", no assignment is made even if I move every slider and knob.

Interestingly, if I remove the nanoKontrol mapping and manually set it up as "MIDI Keyboard + 8 knobs", I can use "Learn Controller Assignment" just fine but of course no custom mapping behaviors.

I can't tell if this is a bug or simply user error on my part. Is there anything more I need to do? It's as if the controller shows up in the MIDI Preference GUI (the inputs/outputs appear correct) but isn't actually being scanned by Bitwig Studio. Is there perhaps something special in the nanoKontrol script that I need to be aware of?

If it matters, this is on OSX 10.9.2 on a 2010 Macbook Pro.

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×232
×75
×5
×1

Asked: Mar 25 '14 at 21:49

Seen: 1,441 times

Last updated: Mar 25 '14 at 21:49