asked Dec 15 '15 at 09:11 by Bluedrake42 (36)

I can't use any newer version of Bitwig since 1.1.11 because it doesn't appear to support WASAPI inputs. Which cripples my current setup, and is the main reason I bought Bitwig in the first place.

Why don't WASAPI inputs work anymore? I have a USB mic that works just fine for my needs, and as this is a DAW... I feel it should support everyone's workspace needs, including WASAPI. Why hasn't this been fixed yet? Its been almost 10 releases since the problem started...

Please fix this. Soon.

I too would like to see it fixed; as a workaround for your case, I think that you can either use FL ASIO or ASIO4ALL to access your USB mic through ASIO instead of WASAPI.

link

answered Dec 15 '15 at 10:23 by pakunoda (926)

edited Dec 15 '15 at 10:24

I have the same problem.

I believe I recall reading they have removed this function, and do not intend to restore it. As a workaround, I've been using ASIO4ALL.

link

answered Mar 02 '16 at 20:10 by jamesmcseattle (77)

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×8

Asked: Dec 15 '15 at 09:11

Seen: 1,249 times

Last updated: Mar 02 '16 at 20:10